WERKWIJZE

Bij elk project dat u ons aanreikt, zorgen wij voor persoonlijk maatwerk.
Wij begeleiden u graag bij uw zoektocht naar het perfecte meubel, designstuk of hedendaags en ambachtelijk werk in hout.
Hierbij stellen wij uw individualiteit voorop en koppelen we deze aan ons vakmanschap en onze passie voor schoonheid.


ONZE AANPAK

Bij ons is er geen vast parcours uitgestippeld.

Wij durven bij Kanefas − wat tevens solide blanco doek betekent − als basis voor een eerste schets, ontwerp of advies onze eigen lijnen steeds opnieuw uit te tekenen, relevant en doordacht om uw persoonlijke noden en wensen te verwezenlijken en de stroming van trends te weerstaan.

Wie samenwerkt met Kanefas vertrouwt op ons vakmanschap en niet op computergestuurde machines.
Het is vooral de grote menselijke aanpak dat de natuurlijke imperfectie en het pure karakter van elk stuk hout doet stralen.
Moeilijke taken vergen immers vaak simpele werktuigen.

restauratie trap

KENNISMAKING

Zoals elk stuk hout zijn eigen tekening heeft en zijn fuctie zorgvuldig wordt gekozen, heeft ook uw project een unieke lijnvoering nodig om te slagen op functioneel, esthetisch en bovenal persoonlijk vlak. Voor een efficiënte start blijven we niet achter onze schermen zitten maar gaan we échte en verkennende gesprekken aan.

Harmonie tussen de locatie, ruimte(s) en uw persoonlijkheid kunnen enkel gegarandeerd worden door een fysieke kennismaking. In deze vrijblijvende fase gaan we kijken, luisteren en meten. Vergeet standaard- of seriewerk. Wat doet uw hart sneller slaan? Welke grenzen kunnen we aftasten?

Durf in alle vrijheid je wensen en noden te uiten want wie voor maatwerk kiest weet dat er buiten de lijntjes gekleurd mag worden. Kanefas begint elk project met een blanco blad en een creatieve ingesteldheid. Met wederzijds vertrouwen en eerlijke feedback delen we graag onze visie en luisteren we naar uw ideeën. Klikt het? Dan zetten wij de krijtlijnen uit.

KRIJTLIJNEN

Maatwerk vereist creativiteit en deze heeft een eigen ritme. Ideeën en plannen krijgen hier ruimte om te bewegen volgens onze eigen-zinnige koers en kunnen op elk moment aangepast worden. Wij nemen de tijd om ons te verdiepen in elk detail binnen uw project en betrekken u bij het hele proces.

Wij kunnen aan de slag met de plannen van uw architect en/of met uw eigen schetsen of ideeën. Dit wil niet zeggen dat we louter uitvoeren. Bij Kanefas gaan we steeds voor een solide samenwerking. Onze vakkenis en ervaring delen we met respect voor de ontwerper om zijn/haar ideeën en plannen optimaal te kunnen realiseren.

Er zijn ook heel wat projecten waarbij wij het volledige proces op ons kunnen nemen zonder een architect of ontwerper van buitenaf. De ontwerpen hiervoor kunnen naar uw wens gaan van korte gesprekken en losse schetsen tot meer uitgewerkte plannen en/of maquettes. Vraag ons zeker naar de vele projecten die we zelf onder handen hebben genomen en fier op zijn.

showroomtafels raf simons

KRACHTIG GESTALT

Ons ambachtelijk maatwerk in hout wordt volledig en bewust gemaakt in het eigen atelier. De jarenlange ervaring, degelijke scholing en de know how die van generatie tot generatie is doorgegeven zorgen dat wij kwaliteit en duurzaamheid kunnen garanderen.

Met respect en belangstelling voor het ambacht, hout en uw wensen als opdrachtgever gaan we toegewijd aan de slag. Ook nu blijven we open communiceren en betrekken we u in het proces door regelmatig updates mee te geven.

Je herkent de hand van Filip in elk houtwerk: zijn feilloze houtverbindingen en zin voor verhoudingen, het doordacht benutten van elke dimensie en vooral die subtiele details die het werk zo persoonlijk maken.

Met Kanefas haal je kundig gestalt in huis, waarbij het geheel meer is dan de som van vele jaren verworven praktische kennis en onverslijtbaar dagelijks comfort.

EIGEN-ZINNIG DESIGN

Door uw eigenheid te (h)erkennen en samen te reflecteren over uw persoonlijk wooncomfort, kijken we verder dan de overbekende designklassiekers. Het ideale designstuk sluit perfect aan bij uw unieke leefwereld en zorgt voor duurzaam geluk.

Via ons klein assortiment van zorgvuldig uitgekozen interieurelementen gaan we hier graag met u naar op zoek. Wij representeren zowel beginnende als gevestigde ontwerpers die eigenzinnig durven te zijn.

Bij Kanefas kan je de tijd en ruimte nemen om je te laten inspireren en het unieke karakter te ontdekken bij elk designstuk of meubel.


FESTINA LENTE

Bij Kanefas is er tijd en ruimte: voor tactiele poëzie en eigenzinnig detail,
van doordacht maatwerk tot evenwichtig en zelfs verrassend design, dat vooral een warm verlangen naar hout reflecteert.