kerstboom met kaarsen en houten ster

KERSTVERLOF 2022

Verlofdagen  /  20 december 2022

Met Kerstmis voor de deur wensen wij jullie deze koude winter extra veel warmte! Dit jaar kiezen we bewust voor eenvoud en traditie met kaarsjes in onze kerstboom. De houten ster op de top, met hand en hart gemaakt, staat symbool voor hoop en vrede en dat is wat wij jullie allen toewensen.

Laten we genieten van de kleine dingen, vriendschap en familie tijdens deze bijzondere periode. Hartelijk dank voor de fijne tijden! Wij kijken uit naar een prachtig vervolg in het nieuwe jaar.

   Filip en het Kanefas team

Tag:

#uitzonderlijke openingstijden#kerstverlof

BOUWVERLOF 2022

Bouwverlof, Limburg, België  /  12 - 30 juli 2022

Wij blijven OPEN tijdens het bouwverlof van 12.07 - 30.07.
Veel bouwbedrijven & leveranciers zijn dan wel al gesloten.
Hou hier best rekening mee bij bestellingen van hout & bouwmaterialen.

   Filip en het Kanefas team

Tag:

#uitzonderlijke openingstijden#bouwverlof

I SALONI 2022

Salone Internazionale del Mobile  /  07 - 12 juni 2022

Van 07 - 12 juni zijn we in Milaan voor de meubelbeurs-designweek en zijn we dus uitzonderlijk gesloten.
Bekijk zeker al deze dagen onze Instagram stories om inspiratie op te doen! Bij onze terugkeer maken we een kleine selectie om te posten op sociale media.

   Filip en het Kanefas team

Tag:

#uitzonderlijke openingstijden#beurzen & musea#gesloten#designweek#salondelmobile
houten kerstornamenten

KERSTVERLOF 2021

verlofdagen  /  22 december 2021

Vanaf 24 december 2021 t.e.m. 7 januari 2022 nemen wij een kleine pauze.
Uiteraard kijken we regelmatig onze e-mails na en kan een telefoontje gerust. In 2022 ontvangen we u nog eventjes graag op afspraak voor een veilige ontvangst in onze galerie of het atelier.

Ook dit jaar was anders dan anders maar ... met kerst vieren we dat we bij elkaar horen, zelfs op afstand. Wij wensen u fijne dagen toe, met de hoop dat 2022 ons allemaal geluk en gezondheid zal brengen!

Wij nemen alvast onze goede voornemens in deze verwarrende tijden door wat meer begrip te tonen en liever te zijn voor elkaar.

   Filip en het Kanefas team

Tag:

#uitzonderlijke openingstijden#kerstverlof#eindejaar#bestewensen

VERLOFDAGEN WINTER

verlofdagen  /  15 december 2020

Wij blijven dit eindejaar, zoals steeds verder werken, behalve op de wettelijke Belgische feestdagen nemen wij een kleine pauze. Veel bouwbedrijven zijn wel al gesloten vanaf ongeveer 19 december 2020 tot en met 3 januari 2021. Voor bestellingen van bouwmaterialen en hout hou je hier dus best rekening mee.

   Filip en het Kanefas team

Tag:

#uitzonderlijke openingstijden#bouwverlof#eindejaar#fijnefeesten
minimalistische kapstok in massief hout

WIJ LATEN U NIET IN DE KOU STAAN

Terug open op afspraak  /  02 december 2020

Welkom terug bij Kanefas! Spontane bezoekjes die wij in andere tijden regelmatig én graag kregen zullen helaas nog steeds 'niet voor morgen' zijn maar wij laten u niet in de kou staan. Vanaf 02 december zorgen wij graag voor een warme 'coronaproof' ontvangst in onze galerie of het atelier. Op afspraak dus! Zoals steeds voorzien wij alles om het veilig te houden.

Hou onze nieuwspagina in de gaten om te weten wanneer jullie weer onverwachts mogen binnenstormen...ergens in 2021. Intussen klinken wij vanuit onze kerstbubbel op jullie gezondheid. Fijne en veilige feesten toegewenst! 

   Filip en het Kanefas team

Tag:

#uitzonderlijke openingstijden#openafspraak#winkelhier#portemanteau
massief houten bol in designwinkel

BETTER SAFE THAN SORRY

Uitzonderlijk gesloten  /  31 oktober 2020

Beste liefhebbers van design en hout, beste vrienden,
Nog steeds geen spontane bezoekjes in ons houtatelier en de galerie ... en vanaf morgen zullen we u ook niet op afspraak ontvangen. Better safe than sorry. Natuurlijk blijven we gewoon verder werken. Al onze projecten blijven doorlopen en wij blijven bereikbaar via e-mail, telefoon en WhatsApp.
Ook blijven wij leveren, plaatsen en installeren. Afhaal is vanaf nu ook mogelijk. Wij volgen hierbij de strikte regels, aangereikt door onze overheid en gebruiken steeds ons gezond verstand. Afstand houden, alcoholgels gebruiken en degelijke mondmaskers dragen is al een gewoonte geworden en nu letten we er extra op dat er minimaal of geen contact is met onze opdrachtgevers en kopers. Dit is allemaal een beetje vreemd en niet zo leuk maar wij rekenen op uw medewerking en begrip.

Wij hebben erg veel geluk dat we kunnen verder werken op een veilige en creatieve manier in deze vreemde tijden en beschouwen dit niet als vanzelfsprekend. Veel goede moed aan iedereen in de zorg, aan alle ondernemers én hun werknemers en aan iedereen die ziek of eenzaam is tijdens deze heftige periode.

Zorg voor uzelf en uw naasten. Stay safe
 Filip en het Kanefas team

Tag:

#uitzonderlijke openingstijden#onlinewèlopen#winkellokaalonline#afhaalmogelijk
massief houten bollen open op afspraak

WIJ BOLLEN VERDER

Uitzonderlijk open op afspraak  /  11 mei 2020

Wij bollen rustig verder en presenteren graag aan jullie onze nieuwe 'Jupiter'-collectie.
Onder het motto 'de wereld draait door' (en de houtdraaier ook) introduceren we onze massief houten bollen, verkrijgbaar in verschillende afmetingen tot een ⌀ van 28 cm.

De spontane bezoekjes die wij normaal gezien regelmatig (én graag!) in ons houtatelier en galerie krijgen zullen nog even niet kunnen doorgaan. In deze tijden ontvangen we u op afspraak en zorgen we dat uw bezoek veilig en stressvrij kan verlopen. Wachten op 'bollen' zal u hier niet moeten doen, enkele regeltjes volgen wel: we vragen aan jullie om de vanzelfsprekende ‘1,5 meter regel’ te respecteren en om voor een goede hygiëne te zorgen. De maatregelen kunnen jullie lezen op de affiches onder de poort, aan het atelier en de galerie. Wij zijn voorzien van desinfecterende handgels aan de inkom onder de grote poort, aan de deur van het atelier en in het portaal van de galerie. Het toilet van de galerie is voorzien van papieren tissues en vloeibare handzeep. Wegwerphandschoenen zijn beschikbaar, indien gewenst.

Wij mogen ook terug (niet-dringende) werken uitvoeren bij jullie thuis en zullen hierbij de maatregelen respecteren. Schrik niet als we, indien nodig, een mondmasker, gelaatscherm en/of handschoenen dragen. Hier zullen we steeds met jullie op voorhand over communiceren.

Bel of e-mail ons gerust als je nog met vragen zit.

Hartelijk dank voor de samenwerking!   Filip en het Kanefas team

Tag:

#uitzonderlijke openingstijden#producten & projecten#dewerelddraaitdoor#jupitercollectie
massief houten bed tijdelijk gesloten

SAMEN TEGEN CORONA

Uitzonderlijk gesloten  /  17 maart 2020

Vanwege de beslissing van de overheid en de gezondheidexperts sluiten wij onze deuren vanaf 17.03 tot nader order.
Wij nemen graag onze verantwoordelijkheid in de strijd tegen de verspreiding van het Covid19-virus. Wij zijn nog steeds telefonisch en digitaal bereikbaar. Bedankt voor uw begrip en steun.  Zorg goed voor uzelf en uw naasten.

 Filip en het Kanefas team

Tag:

#uitzonderlijke openingstijden#gesloten#onlinewèlopen#samenapart#blijfinuwkot#blijfveilig
uitnodiging dag ambachten

DAG VAN DE AMBACHTEN 2019

Welkom in ons houtatelier!  /  17 november 2019

Op 17 november openen wij de deuren van ons houtatelier!

Kom een kijkje nemen achter de schermen en maak tussen de schavelingen kennis met Brutus en Olijfje, het speelse duo houtladders, op maat gemaakt door en voor het atelier. Bij Kanefas herken je sobere ambacht, waar verhoudingen in balans, klassieke verbindingen en schalkse details hout (be)tekenen. Het atelier, opgericht door mijn grootvader Jozef ademt nostalgie en authenticiteit. Hoog op een bestofte kast waakt een andere vaderziel Jozef (Van Nazareth, een beeld) als patroonheilige van de timmerlieden over de werkruimte.

Van harte welkom op de Dag van de Ambachten!

 Filip en het Kanefas team

Tag:

#evenementen#opendeurdag#dva19#erkendambacht
brafa 2020

BRAFA 2020

Brussels Art Fair  /  30 januari 2020

In Brussel (Tour & Taxis) voor de kunst- & antiekbeurs BRAFA. Zie foto's op onze instagram pagina.

Tag:

#beurzen & musea#brafa#kunstbeurs#charlotteperriand
meubelbeurs Milaan 2019

I SALONI 2019

Salone Internazionale del Mobile  /  09 - 14 april 2019

In Milaan voor de meubelbeurs-designweek van 09 t.e.m. 14 april. Hierboven een foto van 'Sawaru' een vloerlamp, ontworpen door Nendo (2018) voor FLOS.
Zie foto's en info op onze Instagram-pagina: @kanefas: instagram posts van 18-04 & 15-05-2019.
Bekijk zeker elke dag van 09-14 april onze Instagram stories! Meer info verkrijgbaar via e-mail.

Tag:

#beurzen & musea#salonedelmobile#flos#nendo
meubelbeurs Milaan 2018

I SALONI 2018

Salone Internazionale del Mobile  /  17 - 22 april 2018

In Milaan voor de meubelbeurs-designweek van 17 t.e.m. 22 april. Hierboven een foto van een van de bureau's van architect-designer Michele De Lucchi (ADML Circle) tijdens een rondleiding van Nicholas Bewick in de ADML Circle studio.
Zie foto's en info op onze Instagram-pagina: @kanefas: instagram posts van 19-04, 25-04, 26-04, 29-04, 30-04, 01-05, 02-05-2018.
Bekijk zeker elke dag van 17-22 april onze Instagram stories! Meer info verkrijgbaar via e-mail.

Tag:

#beurzen & musea#salonedelmobile#micheledelucchi#adml
meubelbeurs Milaan 2017

I SALONI 2017

Salone Internazionale del Mobile  /  4 - 9 april 2017

In Milaan voor de meubelbeurs-designweek van 4 t.e.m. 9 april. Hierboven een brandhout mandje door studio Hermès in samenwerking met Guillaume Delvigne en Damian O’Sullivan.
Zie foto's en info op onze Instagram-pagina: @kanefas: instagram posts van 05-, 06-, 07-, 8-, 9-, 10-, 25- & 27-04-2017.
Meer verkrijgbaar via e-mail.

Tag:

#beurzen & musea#salonedelmobile#hermes#brandhout
meubelbeurs Milaan 2015

I SALONI 2015

Salone Internazionale del Mobile  /  14 - 19 april 2015

In Milaan voor de meubelbeurs-designweek van 14 tot en met 19 april. Hierboven een detail van de bronzen spiegel uit de 1ness collectie van Chi Wing Lo.
Meer posts op twitter: @kanefas & publieke foto's facebook: Filip Thijs (Kanefas). Info via e-mail.

Tag:

#beurzen & musea#salonedelmobile#chiwinglo#spiegel#1ness
meubelbeurs Milaan 2014

I SALONI 2014

Salone Internazionale del Mobile  /  8 - 13 april 2014

In Milaan voor de meubelbeurs-designweek van 8 t.e.m. 13 april 2014. Hierboven een foto van een prachtig vaasje uit de Sant'Ambrogio collectie (2014) ontworpen door designpionier Andrea Branzi en gecreëerd door by De Vecchi Milano 1935 voor Dilmos Milano.
Meer posts op twitter: @kanefas & publieke foto's facebook: Filip Thijs (Kanefas). Info via e-mail.

Tag:

#beurzen & musea#salonedelmobile#andreabranzi#dilmos#zilverwerk
meubelbeurs Milaan 2013

I SALONI 2013

Salone Internazionale del Mobile  /  9 - 14 april 2013

In Milaan voor de meubelbeurs-designweek 'Milano Euroluce 2013' van 9 - 14 april. Hierboven een foto van 'HOSHIGAME' (In-Ei collectie) door Issey Miyake + Reality Lab voor Artemide (2012).
Bezoek ons youtube-kanaal (kanefas) voor de video 'Ingo Maurer @ Spazio Krizia 2013'.
Meer posts op twitter: @kanefas & foto's facebook: Filip Thijs (Kanefas). Info via e-mail.

Tag:

#beurzen & musea#salonedelmobile#euroluce2013#isseymiyake#artemide
Vitra design museum 2013

VITRA DESIGN 2013

Vitra Design museum  /  8 april 2013

Bezoekje aan het Vitra Design museum in Weil am Rhein (Duitsland). Meer info en/of foto's verkrijgbaar via e-mail.

Tag:

#beurzen & musea#vitra#designmuseum#designshop
Carpenters Workshop Gallery 2012

TREES - BRANZI 2012

Carpenters Workshop Gallery  /  16 mei 2012

In Parijs voor de laatste dag van de tentoonstelling 'Trees' van Andrea Branzi in de Carpenters Workshop Gallery.
Meer info via e-mail. Zie ook onze post op twitter (@kanefas).

Tag:

#beurzen & musea#andrea branzi#carpentersworkshop#designgalerie
meubelbeurs Milaan 2012

I SALONI 2012

Salone Internazionale del Mobile  /  20 - 22 april 2012

In Milaan voor de laatste 3 dagen van de meubelbeurs/design-week van 20 t.e.m. 22 april. Hierboven een foto van ‘Joy’ (2012) van Bořek Šípek voor Sawaya & Moroni. Bezoek ons youtube-kanaal (kanefas) voor onze video: 'Candles in the wind by Ingo Maurer & Moritz Waldemeyer', gefilmd in 'Spazio Krizia'.
Voor foto's: zie publieke post facebook: Filip Thijs (Kanefas). Meer info en/of foto's verkrijgbaar via e-mail.

Tag:

#beurzen & musea#salonedelmobile#BořekŠípek#sawaya&moroni
Raf Simons tafels 2012

SHOWROOMTAFELS, 2012

Parijs, Showroom Raf Simons  /  22 januari 2012

In Parijs om mijn 8 modulaire presentatietafels te installeren. Deze werden op maat gemaakt voor Raf Simons in de stijl van Jeanneret & andere mid-century meubels die hij in zijn showroom gebruikt.
Meer posts op twitter: @kanefas & foto's facebook: Filip Thijs (Kanefas).

Tag:

#producten & projecten#presentatietafels#rafsimons#midcentury
meubelbeurs Milaan 2011

I SALONI 2011

Salone Internazionale del Mobile  /  12-17 april 2011

In Milaan voor de meubelbeurs/design-week van 12 t.e.m. 17 april. Hierboven een foto van ‘figure 5’ (2011) door designpionier andrea branzi (@ design gallery milano). Voor foto's: zie publieke post facebook: Filip Thijs (Kanefas). Meer info en/of foto's verkrijgbaar via e-mail.

Tag:

#beurzen & musea#salonedelmobile#andreabranzi#designgallerymilano
Vitra design museum 2010

VITRA DESIGN 2010

Vitra Design Museum  /  april 2010

Bezoekje aan het Vitra Design museum in Weil am Rhein (Duitsland). Voor foto's: zie publieke post facebook: Filip Thijs (Kanefas). Meer info en/of foto's verkrijgbaar via e-mail.

Tag:

#beurzen & musea#vitradesignmuseum#vitra#weilamrhein
meubelbeurs Milaan 2010

I SALONI 2010

Salone Internazionale del Mobile  /  14-19 april 2010

In Milaan voor de meubelbeurs/design-week van 14 t.e.m. 19 april.

Hierboven zie je 'Oh Man It's a Ray' (2009) van de uiterst creatieve Ingo Maurer. Deze hommage aan de inventiviteit van Man Ray is zowel een mobiel als een moderne kroonluchter. Voor meer foto's van de beurs: zie publieke post facebook: Filip Thijs (Kanefas). Bekijk ook onze video's op youtube (Kanefas). Meer info en/of foto's verkrijgbaar via e-mail.

Tag:

#beurzen & musea#meubelbeurs#salonedelmobile#ingomaurer
artikel knack weekend

DE NIEUWE SOBERHEID

Artikel in Knack Weekend  /  17 oktober 1990

Een knipsel uit de Knack weekend van 17 oktober 1990 over ons designwinkeltje.

Dit ben ik, op 25-jarige leeftijd, liggend in de Torso van Paolo Deganello (Cassina) met de King Botto van Luigi Serafini (Sawaya & Moroni) op de voorgrond. Jaren later ben ik nog steeds een fiere meubelmaker die van design (én Memphis design!) houdt.

Tag:

#archief#pers#kanefasarchives#interieurdesign#pioniers
tentoonstelling Lapis Sipek 1989

LAPIS - SIPEK

Expositie meubels & glaswerk  /  06 oktober 1989

Een oude uitnodiging voor de eerste tentoonstelling te Kanefas: de sublieme houten meubels van het merk Lapis (mobili di servizio) en het glaswerk van Bořek Šípek werden in oktober 1989 in Rijkhoven tentoongesteld. Kanefas was de eerste designwinkel die het werk van Šípek in België verkocht.

Tag:

#archief#evenementen#kanefasarchives#interieurdesign#pioniers
Borek Sipek in Kanefas

SIPEK IN KANEFAS

Bořek Šípek in Kanefas  /  1989

Duiding van architect~designer Bořek Šípek & zijn œuvre (originele kladversie) naar aanleiding van diverse tentoonstellingen in onze galerie. Kanefas was de eerste meubel- & designwinkel die het werk van Šípek in België verkocht. Daarenboven durfde Kanefas ook later telkens de meest gewaagde, innovatieve werken aan te kopen en werden trends vermeden.

Tag:

#archief#boreksipek#kanefasarchives#pioniers
perstekst Jan Kenis opening Kanefas

PERSTEKST JAN KENIS

Jan Kenis over Kanefas  /  1989

De kunstcriticus en tentoonstellingsmaker Jan Kenis (1951-1997) schreef voor de opening van Kanefas deze tekst (originele kladversie).

Tag:

#archief#evenementen#kanefasarchives#interieurdesign#pioniers
archief Biënnale Interieur Kortrijk

INTERIEUR KORTRIJK '84

Biënnale Interieur in Kortrijk Xpo  /  1984

Uit het archief: mijn lieve mama Angèle en ik: inspiratie opdoen op de Biënnale Interieur in Kortrijk 1984, jaren voor ik Kanefas oprichtte.

Tag:

#archief#beurzen & musea #kanefasarchives#interieurdesign#pioniers