EXPOSITIES

Sinds het prille ontstaan van de galerie in 1988 organiseerde Kanefas tentoonstellingen van designpioniers en architecten waarbij de grens tussen design en kunst werd afgetast. Met een grote fascinatie naar die grensgebieden willen we bij Kanefas vormgeving, vakmanschap en kunst gebalanceerd samenbrengen en onze blik verruimen.

Vanaf 2022 zullen wij dus ook beeldende kunst van aanstormend talent en gevestigde kunstenaars tentoonstellen. Samen met u willen we in dialoog gaan over de raakvlakken en verschillen tussen onder meer kunst, design en wetenschap.


FIVE TABLE STYLES I’M LOVING NOW

DAG VAN DE AMBACHTEN

Op 17 november openen wij de deuren van ons houtatelier! Kom een kijkje nemen achter de schermen en maak tussen de schavelingen kennis met Brutus en Olijfje, het speelse duo houtladders, op maat gemaakt door en voor het atelier. Bij Kanefas herken je sobere ambacht, waar verhoudingen in balans, klassieke verbindingen en schalkse details hout (be)tekenen. Het atelier, opgericht door mijn grootvader Jozef ademt nostalgie en authenticiteit. Hoog op een bestofte kast waakt een andere vaderziel Jozef (Van Nazareth, een beeld) als patroonheilige van de timmerlieden over de werkruimte. Van harte welkom op de Dag van de Ambachten!