ATELIER

Ons nostalgisch atelier staat al meer dan 35 jaar onder leiding van Filip Thijs en werd in 1936 opgericht door zijn grootvader Jozef.
Als derde generatie meubelmaker en erkend ambachtsman gebruikt Filip nog steeds aloude tools om kwaliteitshout en andere edele materialen te bewerken.
Zijn creatief oog voor detail beweegt tussen functionaliteit en esthetiek, hedendaags en klassiek.

Naast onze eigen(zinnige) ontwerpen creëren we in ons atelier duurzaam geluk door puur persoonlijk maatwerk.
Hierbij stellen wij uw individualiteit voorop en koppelen we deze aan ons vakmanschap en onze passie voor schoonheid.

AMBACHTELIJK MAATWERK

In ons houtatelier kan je terecht voor meubels, houtsnijwerk, binnen- en buitenschrijnwerk, interieurs en vakwerkgebouwen, volledig op uw maat en ambachtelijk vervaardigd. Perfecte verhoudingen en schalkse details zijn ons ding. Onze specialisatie is het werken in massief Europees hout met klassieke houtverbindingen. Wij combineren ons maatwerk steeds met andere edele materialen zoals natuursteen, riet en leder en werken hierbij samen met enkel de beste vakmannen en -vrouwen.

RESTAURATIES & RENOVATIES

Wij restaureren houten meubels, historisch schrijnwerk in en aan erfgoed gebouwen, binnen- en buitenschrijwerk. Filip is gespecialiseerd in het restaureren van antieke meubels en Luiks houtsnijwerk alsook modern designmeubilair. Wij renoveren ook schrijnwerk om een verbetering op vlak van duurzaamheid, veiligheid of esthetiek te kunnen bekomen. Denk hierbij aan verbouwen of uitbreiden van ruimtes of het verwijderen of bijplaatsen van scheidingsmuren/wanden etc.

ONTWERP & ADVIES

Wij begeleiden u graag bij het inrichten van uw interieur thuis of voor uw zaak. Samen met u zoeken we uit welke meubels, verlichting, decoratie of kunst functioneel en estethisch binnen uw ruimte(s) en persoonlijkheid passen. Wij zijn niet enkel makers maar ontwerpen ook met vakbekwaamheid en oog voor esthetiek maatwerk in hout, volledig op u afgestemd. Voor al uw meubels of objecten in hout en interieur- en exterieurschrijnwerk scherpen wij onze beste potloden en kleuren we buiten de lijntjes.

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek of stel nu je maatwerk-vraag hier.

GRATIS OFFERTE

WERK

Zie hieronder een kleine impressie van onze creaties en restauraties.
Contacteer ons om meer over elk project en andere mogelijkheden te ontdekken.