ATELIER

Ons nostalgisch atelier staat al meer dan 35 jaar onder leiding van Filip Thijs en werd in 1936 opgericht door zijn grootvader Jozef.
Als derde generatie meubelmaker en erkend ambachtsman gebruikt Filip nog steeds aloude tools om kwaliteitshout en andere edele materialen te bewerken.
Zijn creatief oog voor detail beweegt tussen functionaliteit en esthetiek, hedendaags en klassiek.

Naast onze eigen(zinnige) ontwerpen creëren we in ons atelier duurzaam geluk door puur persoonlijk maatwerk.
Hierbij stellen wij uw individualiteit voorop en koppelen we deze aan ons vakmanschap en onze passie voor schoonheid.

AMBACHTELIJK MAATWERK

In ons houtatelier kan je terecht voor meubels, houtsnijwerk, binnen- en buitenschrijnwerk, interieurs en vakwerkgebouwen, volledig op uw maat en ambachtelijk vervaardigd. Perfecte verhoudingen en schalkse details zijn ons ding. Onze specialisatie is het werken in massief Europees hout met klassieke houtverbindingen. Wij combineren ons maatwerk steeds met andere edele materialen zoals natuursteen, riet en leder en werken hierbij samen met enkel de beste vakmannen en -vrouwen.

RESTAURATIES & RENOVATIES

Wij restaureren houten meubels, historisch schrijnwerk in en aan erfgoed gebouwen, binnen- en buitenschrijwerk. Filip is gespecialiseerd in het restaureren van antieke meubels en Luiks houtsnijwerk alsook modern designmeubilair. Wij renoveren ook schrijnwerk om een verbetering op vlak van duurzaamheid, veiligheid of esthetiek te kunnen bekomen. Denk hierbij aan verbouwen of uitbreiden van ruimtes of het verwijderen of bijplaatsen van scheidingsmuren/wanden etc.

ONTWERP & ADVIES

Wij begeleiden u graag bij het inrichten van uw interieur thuis of voor uw zaak. Samen met u zoeken we uit welke meubels, verlichting, decoratie of kunst functioneel en estethisch binnen uw ruimte(s) en persoonlijkheid passen. Wij zijn niet enkel makers maar ontwerpen ook met vakbekwaamheid en oog voor esthetiek maatwerk in hout, volledig op u afgestemd. Voor al uw meubels of objecten in hout en interieur- en exterieurschrijnwerk scherpen wij onze beste potloden en kleuren we buiten de lijntjes.

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek of stel nu je maatwerk-vraag hier.

GRATIS OFFERTE

WERK

Zie hieronder een kleine impressie van onze creaties en restauraties.
Contacteer ons om meer over elk project en andere mogelijkheden te ontdekken.


ONZE AANPAK

Bij ons is er geen vast parcours uitgestippeld. Wij durven bij Kanefas − wat tevens solide blanco doek betekent − als basis voor een eerste schets, ontwerp of advies onze eigen lijnen steeds opnieuw uit te tekenen, relevant en doordacht om uw persoonlijke noden en wensen te verwezenlijken en de stroming van trends te weerstaan.

Wie samenwerkt met Kanefas vertrouwt op ons vakmanschap en niet op computergestuurde machines.
Het is vooral de grote menselijke aanpak dat de natuurlijke imperfectie en het pure karakter van elk stuk hout doet stralen.
Moeilijke taken vergen immers vaak simpele werktuigen.

thumbnail

KENNISMAKING

Zoals elk stuk hout zijn eigen tekening heeft en zijn fuctie zorgvuldig wordt gekozen, heeft ook uw project een unieke lijnvoering nodig om te slagen op functioneel, esthetisch en bovenal persoonlijk vlak. Voor een efficiënte start blijven we niet achter onze schermen zitten maar gaan we échte en verkennende gesprekken aan.

Harmonie tussen de locatie, ruimte(s) en uw persoonlijkheid kunnen enkel gegarandeerd worden door een fysieke kennismaking. In deze vrijblijvende fase gaan we kijken, luisteren en meten. Vergeet standaard- of seriewerk. Wat doet uw hart sneller slaan? Welke grenzen kunnen we aftasten?

Durf in alle vrijheid je wensen en noden te uiten want wie voor maatwerk kiest weet dat er buiten de lijntjes gekleurd mag worden. Kanefas begint elk project met een blanco blad en een creatieve ingesteldheid. Met wederzijds vertrouwen en eerlijke feedback delen we graag onze visie en luisteren we naar uw ideeën. Klikt het? Dan zetten wij de krijtlijnen uit.

KRIJTLIJNEN

Maatwerk vereist creativiteit en deze heeft een eigen ritme. Ideeën en plannen krijgen hier ruimte om te bewegen volgens onze eigen-zinnige koers en kunnen op elk moment aangepast worden. Wij nemen de tijd om ons te verdiepen in elk detail binnen uw project en betrekken u bij het hele proces.

Wij kunnen aan de slag met de plannen van uw architect en/of met uw eigen schetsen of ideeën. Dit wil niet zeggen dat we louter uitvoeren. Bij Kanefas gaan we steeds voor een solide samenwerking. Onze vakkenis en ervaring delen we met respect voor de ontwerper om zijn/haar ideeën en plannen optimaal te kunnen realiseren.

Er zijn ook heel wat projecten waarbij wij het volledige proces op ons kunnen nemen zonder een architect of ontwerper van buitenaf. De ontwerpen hiervoor kunnen naar uw wens gaan van korte gesprekken en losse schetsen tot meer uitgewerkte plannen en/of maquettes. Vraag ons zeker naar de vele projecten die we zelf onder handen hebben genomen en fier op zijn.

thumbnail

KRACHTIG GESTALT

Ons ambachtelijk maatwerk in hout wordt volledig en bewust gemaakt in het eigen atelier. De jarenlange ervaring, degelijke scholing en de know how die van generatie tot generatie is doorgegeven zorgen dat wij kwaliteit en duurzaamheid kunnen garanderen.

Met respect en belangstelling voor het ambacht, hout en uw wensen als opdrachtgever gaan we toegewijd aan de slag. Ook nu blijven we open communiceren en betrekken we u in het proces door regelmatig updates mee te geven.

Je herkent de hand van Filip in elk houtwerk: zijn feilloze houtverbindingen en zin voor verhoudingen, het doordacht benutten van elke dimensie en vooral die subtiele details die het werk zo persoonlijk maken.

Met Kanefas haal je kundig gestalt in huis, waarbij het geheel meer is dan de som van vele jaren verworven praktische kennis en onverslijtbaar dagelijks comfort.


FESTINA LENTE

Bij Kanefas is er tijd en ruimte: voor tactiele poëzie en eigenzinnig detail,
van doordacht maatwerk tot evenwichtig en zelfs verrassend design, dat vooral een warm verlangen naar hout reflecteert.