ROUTEBESCHRIJVING

 Open en download afdrukbare PDF 

AUTO

Kanefas ligt in Rijkhoven, een dorpje gelegen ongeveer halverwege tussen Hasselt en Maastricht. Wij zijn zeer gemakkelijk te bereiken via de autosnelweg (zie onze wegenkaart).

Neem op de E313: afrit 31 (Bilzen/Hoeselt) en sla aan het einde van de afrit rechtsaf, de Bilzersteenweg op. Neem de 3de straat aan je linkerkant, de Weierstraat. Sla dan links, over het spoorweg de Pasbrugstraat in. Blijf deze weg volgen die overgaat in de Roelants Du Vivierlaan. Blijf rechtdoor rijden tot je het kasteel van Alden Biesen voor je ziet liggen. Je kan hier vlak voor de T-splitsing aan je rechterzijde gratis parkeren op de grote parking van Landcommanderij Alden-Biesen.

Je kan ook kiezen om door te rijden en op straat te parkeren voor onze galerie. Sla dan op de T-splitsing rechtsaf op de Kasteelstraat en blijf 230 meter de weg volgen op de Kogelstraat tot je Kanefas aan je linkerzijde ziet.

TREIN

Het station van Bilzen ligt op 4,5 kilometer van Kanefas. Je kan vanuit dit station bus 34a richting Tongeren nemen en afstappen aan de halte ‘Pleinstraat’. Na 1 minuut wandelen kom je bij ons aan. Ja kan ook de belbus 704 richting Rijkhoven nemen. Let hier wel op dat je minstens 1 uur op voorhand reserveert (ook voor de terugrit!).

Je kan ongeveer om het uur de trein nemen vanuit o.a. Brussel-Centraal, Antwerpen-Centraal, Gent-Sint-Pieters, Brugge, Hasselt en Leuven.

Als je te voet vanuit het station naar ons wilt komen, wandel dan aan het station rechts, de Stationlaan in en vervolg op de Zeepstraat. Op het einde van die weg sla je rechtsaf. Na 500 meter sla je links, Leten in. Volg deze weg tot je op de Lethenstraat komt. Sla rechtsaf, de Reekstraat in en ga verder op de Kasteelstraat. In het verlengde van de Kasteelstraat ligt onze straat: de Kogelstraat. Te voet ben je ongeveer 50 min. onderweg.

BUS

Je kan vanuit het station van Bilzen (dichtsbijzijnde station) bus 34a richting Tongeren nemen en afstappen aan de halte ‘Pleinstraat’. Na 1 minuut (richting het Oosten) wandelen kom je vanzelf in de Kogelstraat aan. Aan je rechterzijde op nummer 22 vind je ons.

Check zeker de dienstregeling bij De Lijn want deze bus rijdt vrij onregelmatig.

Met de belbus 704 richting Rijkhoven kan je ook gemakkelijk tot bij ons geraken. Let er wel op dat je de belbus minstens 1 uur op voorhand reserveert (ook voor de terugrit!).

Er rijden geen trams in Bilzen of Rijkhoven.

PARKING

Je kan gratis parkeren op 300 meter van Kanefas op de grote parking van Landcommanderij Alden-Biesen.
Deze is gelegen op de splitsing van de Roelants Du Vivierlaan en de Kasteelstraat. Na 3 minuten wandelen kom je bij ons aan.
Je kan ook gewoon voor onze galerie of verder in de straat parkeren.
Let er wel even op dat je niet op het voetpad, voor de inritten van onze buren of voor een poort parkeert.
 Dankjewel!

ONZE BUURT

Er zijn heel wat bezienswaardigheden in en rond Rijkhoven.
Ook voor fietsers en wandelaars zijn er prachtige routes uitgestippeld.
Meer info vind je onder andere op deze site van Bilzen en deze webpagina van Alden-Biesen.
 Veel plezier!