Kanefas, een intieme meubelgalerij

Sinds 1988

Ver van het stadsgedruis op vijfhonderd meter van Alden Biesen, ligt Kanefas, een design- en meubelwinkeltje, opgericht in 1988. In het kader van het kasteeldorp Rijkhoven stelt Kanefas haar collectie van massief houten meubels en objecten voor aan het publiek. Deze zijn ontworpen en vervaardigd door Filip Thijs, een gepassioneerd, 'derde generatie' meubelmaker en erkend ambachtsman. Het aanbod van Kanefas wordt aangevuld met kwaliteitsvol design meubilair, verlichting en objecten van innovatieve designers.

Kanefas biedt naast haar design-tentoonstellingen ook een ruimte waar kunstliefhebbers creaties van beeldend en podiumkunstenaars kunnen ontdekken.

Het ambachtelijk houtatelier, opgericht door Filip's grootvader in 1936, is gelegen naast de toonzaal en is al meer dan 35 jaar de vaste werkplek van Filip. Je kan hier terecht voor allerlei maatwerk en restauraties van historisch schrijnwerk, meubels & erfgoed gebouwen. Meubels, interieur- en buitenschrijnwerk, volledige interieurprojecten, horeca inrichtingen, (Luiks) houtsnijwerk, authentiek vakwerk en andere objecten behoren tot de mogelijkheden.

Er kan gewerkt worden naar de ontwerpen van jouw architect of ingenieur of je kan met een idee langskomen zodat Filip zelf een ontwerp kan aanbieden.